Bondegårdtur/høsttur

Høsttur.

Høstturen i børnehaven er en tilbagevendende begivenhed vi har vedholdt i snart mange år. Det er en begivenhed vi er rigtig glade for.

På turen får vi bundet den forberedelsen vi har i børnehaven sammen med det praktiske arbejde på en gård

Høstturen er starten på årstidsfesten som ligger 14 dage efter. Vi skal gerne have hø og neg med hjem fra turen så vi kan binde høstkranse og male mel til høstbrødet. Hele høsten afsluttes med en fest i børnehaven for børn og personale. Her kerner vi smør, hører eventyr med figurer af grøntsager som børnene har haft med og så spiser vi den gode suppe sammen, ved et fint dækket langbord. Børnene må meget gerne have bondetøj på til festen i børnehaven.

Høstturen er en tur for hele familien og børnehaven har ikke åbent denne dag. Alle tager mad og drikke med til eget forbrug og en kage til det fælles store kagebord. Børnehaven sørger for service og kaffe/the.

Vi mødes kl 10 på gården. I skal selv køre derhen, hvis i mangler kørelejlighed må I enten selv finde det eller vi kan hjælpe. Er man som forældre forhindret i at deltage på turen er bedsteforældre velkomne.

Gården vi skal besøge ligger i Roskilde og er Raphaels venners bolig. Her er en firlænget gård med marker, tyrekalve og høns.

Kl. 10 samles vi i en rundkreds og vi synger vores høstsange som vi har øvet på i børnehaven.

Og så skulle der gerne høstes. Det er altid lidt uvist om vi har adgang til korn og hvis ikke, kan vi måske høste kartofler.

Vi spiser vores medbragte mad og så snart kagebordet åbner er der kage og kaffe til alle.

Høstturen slutter ca. 13.30

Visits: 367