De fysiske omgivelser

De fysiske omgivelserDe fysiske rammer om en Rudolf Steiner børnehave er altid rare og hyggelige og indrettet så det mest muligt ligner et hjem.

Vi tilsigter, at barnet mødes i rolige og harmoniske omgivelser. Derfor har vi dæmpede, rolige farver på væggene og lamper. Vi pynter med smukke natursten og velour- og silkestoffer, der passer til årstidens farver. Og i vores årstidsvindue har vi små eventyrlige opstillinger af smukke, håndlavede ting, der afspejler årstiden og temaer for den næste årstidsfest. På samme måde er vores årstidsgrene dekoreret med fine ting i smukke farver, der passer til årstidens tema. Vi har fokus på det æstetiske i vores indretning og oppyntning og ser det som en værdi i huset.

Vi har inddraget haven når vi tænker læring. Vores have er en gammel have med frugttræer og skyggesteder. Vi har med vilje ladet alle vores store træer stå. Deraf er ca. fire af dem klatretræer. Det er helt bevidst for at udvikle børnenes motorik og for at de kan lære, udfordres og udvikle egne motoriske grænser. Det er vigtigt, at barnet selv udvikler denne evne og ikke får fysisk hjælp af en voksen.

Vi har indrettet haven således, at den fungerer optimalt til børnenes sansepleje og motoriske stimulation. Haven er i flere niveauer, hvor børnenes motorik og balanceevne bliver stimuleret. Ligeledes har vi en vandtrappe, en bålplads, en rutsjebane og en gynge. Vores have er under konstant udvikling.

Visits: 559